LUCAS – strikkeopskrift på en nem babyvest

foto (56)Str 18-24mdr, pind 4,5, brug fx højlandsuld fra garnudsalg.dk eller holst uld lagt dobbelt. Slå 90 masker op. Strik frem og tilbage ti gange. Saml herefter arbejdet så du strikker rundt. Strik til stykket er 24cm langt. Sæt 45 masker på en hvilepind, og strik frem og tilbage på de sidste 45 masker til stykket er 7cm langt.

Herefter strikkes 14 masker som sættes på en hvilepind, der lukkes 17 masker af og de sidste 14 masker strikkes der videre på til stykket måler 6cm, så brydes garnet. Tag nu de 14 masker på hvilepinden og strik også dette stykke frem og tilbage til det måler 6cm. Herefter slås 17 masker op (nakken) og de første 14 masker sættes på pinden igen, så der nu er 45 masker på pinden.

Nu strikkes de 45 masker til stykker efter halsen måler 7cm. Nu skal der lukkes af, dette gøres ved at de hvilende 45 masker og de 45 masker på pinden strikkes sammen så der lukkes to af ad gangen. Det kan kræve lidt øvelse, men giver en pænere kant end hvis man lukker de to kanter af og syer sammen. Nu sys vesten sammen i siden og slut 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s