Project Handmade 2015

foto9999Som jeg tidligere har skrevet, så har jeg gjort mig lidt tanker om hvordan jeg skal køre mit købestop videre i 2015. Allerede i løbet af 2014 bestemte jeg mig for at fortsætte købestoppet, blot med lidt ændrede regler. Så i 2015 er det planen, at alt nyt tøj i min garderobe skal laves af stof og garn fra mit (alt for store lager) eller være genbrug. Igen i år har jeg undtaget køb af basistøj, undertøj, strømper osv. og enkelte erstatningskøb, hvor jeg ikke (med et fornuftigt resultat) selv kan sy tøjet fx jeans og habitjakker. Jeg lever med samme begrænsede mængde tid som alle andre, og hvis jeg selv skulle frembringe jeans i en kvalitet som jeg ville gå med, så skulle jeg droppe mit job for at have tid nok og det virker en anelse voldsomt 🙂

Ved at udvide købestoppet til at gælde stof og garn vil jeg tvinge mig selv til at få brugt en større del af det jeg allerede har liggende, og ikke blot købe nyt, når jeg får nye ideer. En anden årsag til opstramningen af reglerne er, at mit købestop i 2014 ikke har været “svært nok”. Det var min tanke med købestoppet, at jeg gerne ville gøre med ud af at redesigne det tøj jeg allerede har liggende, men det er jeg næsten ikke nået til, fordi jeg købte nyt stof i stedet. Tredje og sidste grund til de nye regler er, at jeg har sat mig i hovedet at få betalt mit SU-lån af før september i år. Derved kan jeg, blot en uges tid, nå at være gældfri før vi så skal betale købesummen for det hus vi har købt, og dermed kan se frem til at skylde nogen penge de næste 20-30 år.

Ingen regler uden undtagelser (naturligvis) og til min fødselsdag må jeg ønske mig stof og garn, eller penge til samme, og hvis jeg kan sælge/bytte mig til nye materialer er det også acceptabelt.

Der er også masser af miljømæssige grunde til at bruge de materialer som allerede er “sat i verden”. Men jeg har nok mere fokus på de mere nære konsekvenser af købestoppet for mig selv. Jeg bruger færre penge og meget mindre tid på tænke på min garderobe, når jeg holder fast i mit købestop, og det i sig selv er grund nok for mig. Det miljømæssige er dog en meget kærkommen bivirkning.

Nu mangler jeg blot at finde ud af, hvordan jeg ændrer navnet på bloggen, men der går alligevel ofte nogle måneder, før man skriver det nye årstal rigtigt, så jeg har lidt tid at løbe på 🙂

Reklamer

19 thoughts on “Project Handmade 2015

 1. Held og lykke med det i 2015 også 🙂
  Ville elske at se mere til dine sy-projekter også. Jeg har også nogle re-design projekter liggende som kunne trænge til en kærlig hånd.

  Like

   1. Jeg har en masse herre-skjorter liggende, men ellers er det store projekt at få tryllet gamle bukser om til nederdele 🙂

    Like

 2. Uh, har glæder mig til det her indlæg. Lyder som om du højner niveauet en del!
  Jeg glæder mig meget til at følge dig.

  Du ændre blog-navnet under indstillinger 😛

  Like

  1. Mange tak Trine. Jeg sender hurtigt rosen tilbage, jeg har virkelig haft stor glæde af dine indlæg (også) på den nye blog.

   Og jeg glæder mig i øvrigt også til at følge dit trænings projekt i år 🙂

   Like

 3. Jeg er meget inspireret! Genbrug – indbefatter det køb genbrugstøj – eller dækker det over redesign alene? 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s