“At få tingene gjort”

foto4444444Når én af mine nytårsforsæt er noget så abstrakt, som at “få tingene gjort”, kan det godt være en fordel at konkretisere det lidt. Jeg tror, at grunden til at mange nytårsforsæt bliver ved tanken er, at de ikke er operative. Hvis nu jeg ønsker at tabe fem kg kan det virke uoverskueligt, men ønsket kan gøres operativt ved, at forsættet istedet går ud på at stoppe med at spise sukker eller løbe to gange om ugen.

Med at “få tingene gjort” mener jeg helt konkret, at jeg vil have aflivet min TODO-liste, hvor mange punkter efterhånden har stået så længe, at de er groet fast og selv min underbevisthed har forstået det skjulte budskab og opgivet tanken om at få dem gjort.

Jeg har derfor sat mig ned og lavet en (laaaang) liste over alle mine uafklarede projekter pr. dags dato. Nogle er helt nye, som for eksempel at sy sengetøj til en lille ny verdensborger (han blev født i nat) og andre, som at aflevere en babyautostol tilbage efter lån (“babyen” er nu 2½ år), har længe naget min samvittighed.

For at gøre TODO-liste-aflivningen nemmere, har jeg besluttet mig for, at jeg skal aflive ét punkt, efter eget valg, hver dag (også gerne flere, hvis ånden kommer over mig). Der er to strategier jeg kan følge: 1) Gøre de nemmeste eller sjoveste ting først. 2) Gøre de sværeste eller kedeligste ting først. Jeg tror, realistisk set, at jeg kommer til at starte med de nemme og efterhånden, som listen bliver kortere vil jeg blive tvunget til at takle de lidt sværere ting, herunder en tur til tandlægen (suk).

Der bliver ikke noget pause fra strikning imens denne proces kører, som jeg forsøgte her: http://www.projecthandmade2014.wordpress.com/2014/12/22/overspringsstrikning/

Jeg lærte af mit sidste forsøg, at hvis jeg prøver at nå for meget på for kort tid, så kører jeg sur i projektet. Så denne gang må jeg strikke som jeg plejer, blot først når jeg har aflivet dagens TODO-punkt. Så er jeg også meget nemmere at være i nærheden af for resten af familien. KnittingIsMyMeditation 🙂

Reklamer

12 thoughts on ““At få tingene gjort”

  1. Præcis, det gælder om at lave en plan der kan holdes samtidig med den almindelige hverdag, der jo også skal passes 🙂 Det samme tror jeg gælder træning, hvis ikke det kan passes ind i en normal hverdag, så sker det bare ikke…

   Like

 1. Det lyder som en rigtig god tilgang – og min erfaring er at de der to-do lister fylder meget mentalt, så det er et rigtig godt sted at få ryddet ud. Og ja, garn-terapi skal der til 🙂

  Like

 2. Jeg synes det lyder så fornuftigt med sådan en liste, også selvom længden i sig selv kan afskrække. Og i øvrigt hvis man spiser den lækreste mad i madkassen først, vil der hele tiden være en der er den lækreste.

  Like

 3. “At få tingene gjort” er netop hvad jeg er gået i gang med. Jeg er super inspireret af din blog, og har længe gået med tanken om et købestop, hvilket jeg har GJORT til virkelighed her ved årsskiftet. Jeg glæder mig til at få ændret mine indkøbsvaner, og få styr på forbruget:) Jeg har tilladt mig at henvise til din blog fra min egen (lille blog), for jeg mener, at du er så fantastisk til at sætte ord på alle dagligdagens små vaner, at mange ville kunne lære noget af at læse med her hos dig. God dag herfra.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s