Hjemmesyet vs genbrug

 

imageJeg har fået min sy-mojo tilbage efter lang tid, uden lyst til at finde symaskinen frem. En weekend uden børn, kombineret med mangel på kortærmede, lyse trøjer, gjorde at jeg endelig fik taget mig sammen. En anden årsag til sypausen var, at jeg havde lovet en veninde at sy betræk til en madras for hende, og det projekt skulle først klares, og skabte lidt en stopklods for at få syet de sjovere ting.

Den første af toppene er allerede i brug, og jeg er allerede vildt glad for den. Processen med at finde stoffet, og de hyggelige sytimer (med høj musik og rødvin i glasset) og glæden ved at frit kunne vælge materialer og form på tøjet, har mindet mig om hvor meget glæde jeg får ved at sy mit tøj selv. Samtidig har jeg købt stof for 180kr til de tre toppe, så prisen er også helt okay.

Jeg skal huske, at genbrug skal bruges til at skaffe de ting, som jeg ikke selv kan sy, fx en løbejakke eller sko, men netop disse toppe er garderobe-arbejdsheste, som ikke kan erstattes af selv det bedste genbrugsfund.

Foretrækker du hjemmesyet eller genbrug? Eller ingen af delene? 😀

Reklamer

9 thoughts on “Hjemmesyet vs genbrug

 1. De ser rigtig fine ud – hvor har du fundet stoffet henne?

  Jeg går efter en primært håndlavet garderobe, suppleret med de ting som jeg ikke selv har mod på at prøve kræfter med; sportstøj, overtøj og undertøj.

  Like

   1. Jeg blogger på glimragende.com, men det er temmelig nyt så der er ikke så meget om syning endnu 🙂

    Like

 2. Send lidt sy mojo min vej 😄 Min er lige så langsomt ved at komme tilbage, håber jeg kan gå sommeren i møde, i hvert fald, et par hjemme syet kjoler…

  Like

 3. Hejsa… Jeg synes det er fedt med hjemmesyet garderobe… Jeg er i en startfase hvor jeg strikker egne trøjer og også til mine børn. Ønsker også at kunne strikke lette toppe. Det er så fedt at ha lavet det selv, og kvalitet og udtryk blir også mere lækkert. Jeg synes faktisk at man blir helt afhængig af det og så er der jo de indlysende grunde som miljø og økonomi. Det er super indpirerende at følge dig. Vi går faktisk også fra 300 kvardr. Meter ned på 50 i et kolonihavehus og så med bitte lejlighed ved siden af, hvor vi så kan sælge 1 bil fra … Har også gæld som skal væk, men er sikker på det blir en livsstil med mindre og genbrug, både så vi har frihed og så for aldrig at få gæld igen…. Go dag ❤️

  Like

 4. Sikken nogle fine toppe 🙂 – hvilket mønster har du brugt?
  Jeg synes, det er sjovt at sy og strikke og sy om og alt muligt selv. Men jeg køber også både nye og brugt tøj …og syr gerne af stof eller dynebetræk jeg finder.

  Like

 5. Super fine toppe – hvilket mønster har du brugt?

  Jeg både syr, strikker – køber nyt og brugt tøj. Og nyt og brugt stof – gammel sengetøj osv.
  Det er super sjovt at få noget ud af nærmest ingenting.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s